КОРЧУЛА

Островот Корчула е еден од најубавите и најзелени острови во Хрватска. Има идеална положба во средна Далмација во близина на полуостровот Пељешац. Познат е по својата богата историја, а особено по прочуениот Марко Поло кој е роден во самиот град Корчула. Градот Корчула е опколен со зидини во чие средиште се наоѓа стариот град. Населението покрај туризам се занимава и со лозарство.

Филтри