ВИС

Остров кој припаѓа во среднодалматинските острови. На јужната и југоисточната страна има бројни заливи со песочни плажи. На западниот брег се наоѓа широкиот залив Комижа, а на североисточниот е заливот Вишка Лука. Во текот на летната сезона има богата понуда на културно – забавни програми, концерти, претстави...

Филтри