ПАГ

Островот Паг е поврзан со копното преку мост во правец на Задар. Денес е многу популарен остров, особено за млади, бидејќи се смета за едно од најзабавните места на Јадранот. Познат е по својата плажа Зрче која овој остров го прослави во Европа.

Филтри