РАБ

Островот Раб е еден од најубавите хрватски острови. Неговата убавина ги привлекувала и древните Римјани, а денес го сметаат за еден од најсончевите острови во Европа. Со својата бујна вегетација припаѓа во групата најзелени острови на Јадранот, а посебна атракција е стариот град Раб со своите ѕидини.

Филтри